• Energielabel definitief maken of vernieuwen

  Uw energielabel geregeld voor maar €15,-. Stuur ons een mail of bel!

  bel: 013-590 03 86Contact

Energielabel definitief maken

Heeft u uw voorlopig energielabel al definitief gemaakt?

Appartementseigenaren die nog geen energielabel hadden, hebben begin 2015 een voorlopig energielabel ontvangen. Op www.zoekuwenergielabel.nl kunt u zelf controleren welk (voorlopig) energielabel uw appartement heeft. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer in te vullen.

Het voorlopige label is gebaseerd op al bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Het voorlopige energielabel is een inschatting van de overheid. Misschien heeft u inmiddels energetische verbeter maatregelen getroffen, denk aan plaatsen dubbelglas, gevel-, dak-vloerisolatie etc.etc. Dit kunt u aangeven zodra u het voorlopige energielabel omzet in een definitief label. Op basis van deze maatregelen kan het definitieve label anders(gunstiger) uitvallen dan het voorlopig label.

U kunt online uw voorlopige energielabel definitief maken. Lees hieronder wat u hiervoor moet doen. Of klik hier voor de instructie van de RVO

Energielabel definitief maken of vernieuwen

 • Stap 2

  Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.

 • Stap 3

  Voeg daar waar nodig digitaal bewijs toe als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (verkoopbrochure, bouwtechnisch rapport, factuur, foto’s).

 • Stap 4

  Plaats uw cursor in de zoekbalk “selecteer een deskundige” en kies VvE Advies.

 • Stap 5

  Verstuur uw gegevens.

VvE advies controleert uw gegevens

Onze erkend deskundige controleert uw gegevens vervolgens op afstand. Hij kan met u overleggen over de gegevens die u heeft verstrekt. De erkend deskundige komt dus niet bij u thuis langs. Zijn de gegevens goedgekeurd, dan ontvangt u het definitieve energielabel per mail van de Rijksoverheid. Na goedkeuring van uw gegevens vindt de registratie van het definitieve label automatisch plaats. Meestal ontvangt u al binnen een dag een definitief energielabel. Het definitieve label blijft (net als het energielabel dat vóór 2015 is afgegeven) 10 jaar geldig. Het definitief energielabel kost bij VvE Advies slechts €15,– all in.

Nieuw : Energielabel-service aan huis

Deze service aan huis is ontwikkeld door VvE Advies voor woningeigenaren die graag hulp ontvangen bij de aanvraag van het definitieve energielabel. Veel woningeigenaren ondervinden namelijk problemen bij aanvraag om een definitief energielabel omdat zij niet of onvoldoende in staat zijn de juiste woningkenmerken in te vullen op de web-applicatie www.energielabelvoorwoningen.nl

VvE advies biedt nu ook de mogelijkheid voor een opname van de woningkenmerken energielabel bij  u thuis. Onze bouwkundige (tevens erkend deskundige Energielabel) registreert de woningkenmerken en geeft ter plekke een schriftelijke verklaring af van de opname.

Vervolgens wordt samen met u de aanvraag van het definitieve energielabel gedaan via de web-applicatie www.energielabelvoorwoningen.nl. De schriftelijk verklaring van de aanwezige woningkenmerken wordt daarbij als bewijsstuk ge-upload.

De opname ter plekke en de aanvraag via de web-applicatie nemen amper 1 uur in beslag.

Dezelfde dag nog wordt u aanvraag in behandeling genomen door de Erkend Deskundige Energie van VvE Advies en zal de registratie en afgifte van een definitief energielabel plaatsvinden.

Deze Energielabel-service aan huis wordt verzorgd tegen een vast tarief van € 150, incl Btw.
Dit tarief is geldig voor heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden*.
*) Prijsopgave op aanvraag.

Wij garanderen u een accurate, snelle en eenvoudige afhandeling van uw definitief energielabel.

Voor de aanvraag van de Energielabel-service aan huis kunt u gebruik maken van het contactormulier.

Huidige energielabel vernieuwen?

Heeft u vóór 2015 al een energielabel voor uw appartement laten opstellen en wilt u een nieuwe? Bijvoorbeeld omdat u het appartement wilt verkopen en het oude label geen juist beeld meer geeft van de energieprestatie van uw woning.

Ook dan kunt u dit via www.energielabelvoorwoningen.nl online regelen. De procedure is hetzelfde zoals beschreven op deze pagina. Ook in dit geval bedragen de kosten € 15,–

Wist u dat?

 • U verplicht bent een energielabel te hebben wanneer u uw appartement wilt verkopen?

Energielabel definitief maken

Waarom VvE advies?

VvE problemen zijn onze uitdaging! VvE Advies kan als onafhankelijke partij uw vereniging van Eigenaars zeer snel en gedegen bijstaan met zowel bouwkundige, juridische als installatietechnische vraagstukken.

 • Allround dienstverlening

  Voor al uw onafhankelijke VvE adviezen

 • Specialisten in huis

  Ons team bestaat uit bouwkundig ingenieurs, juristen en technisch specialisten

 • Begrijpelijke taal

  Duidelijke en concrete oplossingen en hoogwaardig advies