Appartementsrecht VvE

Specialistisch juridisch advies. Bel of vraag vrijblijvend een offerte aan!

bel: 013-590 03 86Offerte

Appartementsrecht VvE

Juridische dienstverlening

VvE Advies kan u bijstaan met juridisch advies op het gebied van appartementsrecht VvE!

Een appartementsrecht VvE ontstaat wanneer een eigenaar zijn eigendomsrecht op een gebouw splitst in meerdere appartementsrechten; gebruiksrecht van een afzonderlijk privé-gedeelte van het gebouw. Een VvE en de eigenaars hebben bijna dagelijks te maken met vele juridische vraagstukken, bewust of onbewust. Omdat het eigendom van een appartement niet gebaseerd is op fysiek eigendom, maar op een stuk papier (de splitsingsakte) zijn er vele zaken die opgelost worden aan de hand van deze akte. Dat vraagt om heldere en concrete uitleg, in een taal die u begrijpt. Met juridische vraagstukken staat onze VvE jurist u graag bij. Bekijk hieronder bij welke zaken we u van dienst kunnen zijn. Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze helpdesk!

Splitsingsakte VvE

Een splitsingsakte VvE is een notariële akte waarin het gebouw en de daarbij behorende grond gesplitst is in een aantal appartementsrechten. In de splitsingsakte VvE wordt aangegeven welke notaris de splitsingsakte heeft vastgesteld, wie het pand in appartementen wil splitsen en om welk gebouw het gaat. Daarna volgt een opsomming van de appartementsrechten die gevormd zijn en de vaststelling van de splitsingsakte.

Een splitsingsakte VvE of splitsingsreglement laat zich niet altijd even eenvoudig lezen: het is opgesteld in notarieel jargon. Komt u er niet uit of zijn er tegengestelde meningen op uw vergadering over de uitleg van een bepaling? U kunt het aan ons voorleggen en wij beantwoorden uw vragen aan de hand van uw reglement.

Lees hier meer over splitsingsakte VvE.

Huishoudelijk reglement VvE

Veel VvE’s maken gebruik van een huishoudelijk reglement. Een VvE kan echter niet onbeperkt alle regels in een huishoudelijk reglement opnemen: een regel die in strijd is met het splitsingsreglement of de wet, wordt voor niet geschreven gehouden en kan niet in rechte afgedwongen worden. Dergelijke strijdige bepalingen geven schijnzekerheid.

Benieuwd of er in uw huishoudelijk reglement bepalingen staan die niet mogen? Of een bepaling voldoende duidelijk verwoord is? Leg het aan ons voor en wij beoordelen de rechtsgeldigheid van uw huishoudelijk reglement en de daarin opgenomen bepalingen. Heeft u nog geen huishoudelijk reglement? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Lees meer over het huishoudelijk reglement VvE.

VvE verzekeringen

Uw VvE heeft voor een aantal risico’s de mogelijkheid om dat af te dekken met een verzekering. Welke VvE verzekeringen zijn noodzakelijk? En welke voorwaarden dient u daarin op te nemen? Als er een schade is, hoe regelt u de afhandeling daarvan? VvE Advies kan u daarin begeleiden en adviseren.

Lees hier meer over VvE verzekeringen.

Rechtsbijstand VvE

Heeft u al een rechtsbijstandsverzekering en bent u op zoek naar deskundig advies? Dan kunt u onze jurist inschakelen om u bij te staan in opdracht van uw rechtsbijstandsverzekering. U bent op deze manier altijd verzekerd van deskundige en specialistische bijstand!

Lees hier meer over rechtsbijstand VvE.

Bouwrecht

Geschillen met aannemers? Benieuwd of er nog punten zijn die onder garantie opgelost moeten worden? Komt de projectontwikkelaar zijn afspraken niet na? Allemaal vragen waar u als VvE of eigenaar mee geconfronteerd kan worden. Wij kunnen dit traject juridisch en bouwkundig voor u begeleiden. Onderhandelen, bemiddelen, begeleiden: wij doen het voor u!

VvE beheer

Uw VvE maakt gebruik van een beheerder. Dat kan een grote hulp zijn, die de vrijwillige bestuurders ontlast. Hoe legt u de taken van een beheerder vast? Weet u of de overeenkomst wel aansluit bij uw wensen? Is deze door de beheerder aan u voorgelegd en is er weinig rekening gehouden met uw behoeften? Wij kunnen uw overeenkomst scannen en u daarover adviseren.

VvE bestuur

Steeds vaker worden bestuurders verantwoordelijk gehouden voor hun handelingen, met soms vervelende gevolgen. Natuurlijk heeft u een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, die u uit de brand helpt, maar dat is achteraf. Wilt u aanspraken voorkomen? Dan kunnen wij u helpen, met het uitstippelen van uw bevoegdheden en de juiste besluitvorming.

Overeenkomst

Bijna alle werkzaamheden die u laat verrichten aan uw pand vinden plaats op grond van een overeenkomst. Wij kunnen aan de hand van uw wensen de overeenkomst nakijken en u adviseren over de inhoud daarvan. De kleine lettertjes lezen wij graag voor u, zodat u zich bezig kunt houden met de hoofdlijnen.

Vergaderen

Uw VvE vergadert minimaal eens per jaar. Wordt er op uw vergadering wel op de juiste wijze besloten? Zijn alle stemmen goed geteld? Wie bepaalt de stemuitslag? Worden er stemmen geronseld? Allemaal vragen die door ons beantwoord kunnen worden.

Persoonlijk

Uitleg nodig op de vergadering van uw reglement of behoefte aan een onafhankelijk geluid? Wilt u iemand op uw (bestuurs-)vergadering om een en ander in goede banen te leiden? Wij komen naar u toe en kunnen bij uw vergadering aanwezig zijn voor uitleg en duiding!

Cursus en presentatie

Op zoek naar incompanycursusssen, presentaties of workshops? Wij komen naar u toe met een workshop of cursus toegespitst op uw situatie.

Lees meer over VvE cursus.

Overig

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Aarzel dan niet om, geheel vrijblijvend, contact met ons op te nemen.

Naar contactgegevens.

Waarom VvE advies?

VvE problemen zijn onze uitdaging! VvE Advies kan als onafhankelijke partij uw vereniging van Eigenaars zeer snel en gedegen bijstaan met zowel bouwkundige, juridische als installatietechnische vraagstukken.

  • Allround dienstverlening

    Voor al uw onafhankelijke VvE adviezen

  • Specialisten in huis

    Ons team bestaat uit bouwkundig ingenieurs, juristen en technisch specialisten

  • Begrijpelijke taal

    Duidelijke en concrete oplossingen en hoogwaardig advies