Dakinspectie VvE

Een onafhankelijke inspectie door een ervaren bouwkundig specialist!

Met ruim 25 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in bouwkundig advies en bouwkundige inspecties.

Met een dakinspectie wordt inzicht verkregen in de conditie en de restlevensduur van de dakbedekkingen van uw gebouw. Zo kunt u toetsen of het vervangingsmoment nog gelijk is aan de inschatting in uw meerjaren onderhoudsplanning (MJOP).

Ook wanneer een second opinion wordt gevraagd met betrekking tot de bevindingen van uw dakdekker, kunnen wij u van dienst zijn met onze onafhankelijke en deskundige dakinspectie.

De dakinspectie

Bij de dakinspectie wordt een conditiemeting uitgevoerd van alle dakbedekkingen, bouwdelen, details en afwerkingen volgens NEN 2726. Tevens wordt gekeken naar de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Er is ruimte voor overleg met onze inspecteur om de onderhoudsgeschiedenis toe te lichten of om vragen te stellen gericht op herstel van gebreken.

Na de bouwkundige inspectie ontvangt u een overzichtelijk bouwtechnisch rapport. Daarin wordt aangeduid, per dakvlak en per onderdeel, wat de onderhoudsstaat is en de te verwachten restlevensduur. Daarnaast wordt per onderdeel een onderhoudsadvies gegeven. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u uw besluit opmaken ten aanzien van het noodzakelijke onderhoud.

Wat kost een dakinspectie?

Omdat alle VvE complexen verschillend zijn en het dakoppervlak per VvE enorm varieert hanteren wij voor de uitvoering van een dakinspectie een basistarief vanaf € 389,- excl. Btw. Dit is een tarief inclusief reiskosten en kosten van de rapportage. In het basistarief zijn het 1e en 2e uur van inspectie inbegrepen. Mocht de inspectie langer duren, wordt een aanvullend tarief van € 40,- excl. BTW per elk extra half uur in rekening gebracht. Doorgaans kan de dakinspectie binnen de twee uur worden uitgevoerd.

Uw aanvraag voor een dakinspectie kunt u hier doen. Graag zenden wij u een vrijblijvende offerte toe.

Wist u dat?

 • U op werkdagen altijd vrijblijvend kunnen bellen naar onze gratis heldesk?

 • Wij op een begrijpelijke manier antwoord kunnen geven op al uw vragen.

Waarom VvE advies?

VvE problemen zijn onze uitdaging! VvE Advies kan als onafhankelijke partij uw vereniging van Eigenaars zeer snel en gedegen bijstaan met zowel bouwkundige, juridische als installatietechnische vraagstukken.

 • Allround dienstverlening

  Voor al uw onafhankelijke VvE adviezen

 • Specialisten in huis

  Ons team bestaat uit bouwkundig ingenieurs, juristen en technisch specialisten

 • Begrijpelijke taal

  Duidelijke en concrete oplossingen en hoogwaardig advies