• Meerjaren onderhoudsplan / MJOP VvE

  Bel of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een onafhankelijk meerjaren onderhoudsplan.

  bel: 013-590 03 86Offerte
  MJOP VvE

MJOP voor uw VvE

MeerJaren OnderhoudsPlan

Iedere VvE is verplicht te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand middels een reservefonds. Om goed in kaart te krijgen welke kosten dat met zich mee gaat brengen is een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) van groot belang. In een MJOP VvE staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Het opstellen, onderhouden en updaten van Uw MeerJarenOnderhoudsPlan volgens de NEN 2767 is één van onze specialiteiten!

MJOP voor uw VvE waarom uitbesteden?

Het opstellen van een MJOP VvE is specialistisch werk. Dit betreft onder andere een inventarisatie van alle gebouwdelen, een inspectie met conditiemeting, een analyse van de samenhang van onderhoudsactiviteiten en het opstellen van een meerjaren onderhoudsprognose met een schriftelijke toelichting.

VvE Advies kan een MJOP VvE voor u verzorgen en blijft daarbij geheel objectief en onafhankelijk. Zo wordt de kwaliteit van de onderhoudsplanning gewaarborgd. De inspecteur komt ter plaatse voor een bouwkundige opname en een conditiemeting van het pand. Op basis van de bouwtekeningen, bevindingen van de opname en gemaakte foto’s zal het meerjaren onderhoudsplan samengesteld worden.

Het schriftelijk rapport biedt tevens een samenvatting van de conditiemeting en overzicht van zaken welke direct aandacht behoeven.

MJOP voor uw VvE de voordelen!

 • U als VvE heeft inzicht in de bouwkundige staat van het gebouw.
 • U voorkomt onnodig hoge kosten door achterstallig onderhoud.
 • U heeft direct inzicht in de onderhoudskosten op korte en langere termijn.
 • U reserveert als appartementseigenaar nooit te veel of te weinig en voorkomt fluctuaties in de maandelijkse bijdragen.

MJOP voor uw VvE meer info!

Het MJOP wordt in verschillende formaten aangeleverd: als pdf, excel sheet, i-prognose-bestand of xml-bestand (ten behoeve van onder meer TWINQ).

Het MJOP wordt opgesteld volgens de NEN 2767, waarbij de splitsingsakte als leidraad dient. Aan de hand van de akte maken we onderscheid tussen de gemeenschappelijke gedeelten en zaken en de prive gedeelten. Verder verwerken we wel het meerjarenonderhoud. De jaarlijkse exploitatie- en gebruikskosten (zoals schoonmaak, glasbewassing en verzekeringen) horen niet in het MJOP thuis.

Het MJOP dient elke vijf jaar geüpdatet te worden. Dit doen we aan de hand van een inspectie, conditiemeting en aanpassing aan de huidige bouwkosten.

Wist u dat?

 • Appartementencomplexen vanaf het bouwjaar 2006 verplicht zijn om een meerjaren onderhoudsplan te hebben?

 • Een MJOP elke 5 jaar geactualiseerd dient te worden middels een inspectie, conditiemeting en indexering.

 • Het MJOP ook als XML-bestand wordt aangeleverd, zodat het in TWINQ ingelezen kan worden!

Projecten / referenties

Wij zijn zeer tevreden. VvE Advies heeft ons MJOP ontwikkeld. Nooit hebben wij meer problemen met reserves voor grote aanschaffen. VvE advies is een fijne, deskundige en betrouwbare partner.

VvE Meijenburg & Den Adelaar
Middelburg

Waarom VvE advies?

VvE problemen zijn onze uitdaging! VvE Advies kan als onafhankelijke partij uw vereniging van Eigenaars zeer snel en gedegen bijstaan met zowel bouwkundige, juridische als installatietechnische vraagstukken.

 • Allround dienstverlening

  Voor al uw onafhankelijke VvE adviezen

 • Specialisten in huis

  Ons team bestaat uit bouwkundig ingenieurs, juristen en technisch specialisten

 • Begrijpelijke taal

  Duidelijke en concrete oplossingen en hoogwaardig advies